ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
De 5 leukste gezelschapsspellen voor het hele gezin
30/10/2015
Van spelletjes spelen worden we altijd zo heerlijk nostalgisch. Weet je nog, vroeger, toen je broer altijd vals speelde als hij 'de bank' was? Of hoe je zusje om nog onverklaarbare redenen altijd Mastermind won maar nooit haar geheim wilde delen? Eigenlijk is het zonde dat we alleen nog maar digitaal met elkaar Scrabblen (Wordfeud!) en dat de bordspellen alleen nog met speciale gelegenheden of Sinterklaas uit de kast komen. Ter inspiratie deze Top 5 met de allerleukste gezelschapsspellen voor het hele gezin!

Gezelschapsspellen

1. Monopoly
Eh, verrassing! Er had natuurlijk geen andere klassieker op nummer één kunnen belanden. Monopoly is al jarenlang het ultieme familiespel. En door de vele varianten kun je er eentje uitzoeken die bij jullie gezin past. Er is een junior-versie, eentje in Frozen thema, een wereldeditie en eentje met Minions. Uitzoeken maar!


2. Ticket to Ride - Europa
Dit bordspel is wel een nieuwkomer. Met het Ticket To Ride Europe bordspel reis je over het hele continent, van de donkere tunnels in Zwitserland tot aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee. Het doel is om Europa's grootste treinmagnaat te worden door spoorverbindingen te leggen tussen de grote steden. Tot op het laatst blijft de winnaar onbekend. Spannend!

3. Rummikub Original
De tegenhanger van Scrabble is Rummikub. Ben jij meer van de cijfers dan van de woorden, dan ga jij dit spel winnen! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Gezelschapsspellen

4. Oud Hollands Keezenspel
Een Oud-Hollandse familieavond is niet compleet zonder een potje Keezen. Waarschijnlijk zijn je opa's en oma's hier nog het beste in! Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. De speelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Een kansspel wat je slim moet spelen dus.

5. Scotland Yard
Wie is Mister X? Dat is de grote vraag tijdens een potje Scotland Yard. Er is net een gloednieuwe versie verschenen met een interactieve app, maar de old school variant voldoet ook gewoon. Het centrum van Londen met zijn vele vervoersmogelijkheden is het speelveld voor Mister X en zijn tegenspelers, die de meneer zo snel mogelijk moeten proberen te vangen.

Waar koop je gezelschapsspellen online?
Natuurlijk kun je voor spelletjes terecht bij Bart Smit of Intertoys. Zelfs bol.com heeft tegenwoordig een spelletjesafdeling! Staat jouw favoriete gezelschapsspel er niet tussen? Laat het ons weten!

   
Door Monique Hilgers op 04-11-2015 om 16:40:03
Ganzenbord en mens erg je niet
Door Kim Brisko op 02-11-2015 om 20:03:57
Hotel vind ik superleuk
Close
2,38% CashCoins
Profiteer van 5% korting op eerste bestelling bij Tadaaz
Code:5TTNEW
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click