ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Budget zorgverzekering: wel of niet doen?
21/11/2015

Voor volgend jaar ben je natuurlijk op zoek naar de beste zorgverzekering tegen de laagste prijs. Die prijs kan nog eens extra omlaag door te gaan voor een budget zorgverzekering. Maar ben je dan nog steeds verzekerd van de beste zorg? In dit blog lees je alles over de voor- en nadelen van een budget zorgverzekering, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken én een zorgverzekering met korting af kunt sluiten!

Goedkoopste Zorgverzekering 2016
 

Wat is de budget zorgverzekering?
Een budget zorgverzekering is een verzekering waarbij je minder keuzevrijheid krijgt, maar daarvoor ook veel minder hoeft te betalen. Je kunt niet zomaar elk ziekenhuis binnenstappen voor een behandeling tegen de afgesproken lage premie. Voor sommige van die ziekenhuizen betaal je in dat geval een hoge eigen bijdrage van honderden tot wel duizenden euro's.

Wat zijn de voordelen van een budget zorgverzekering?
Zoals hierboven genoemd is de maandelijkse premie een stuk lager dan bij andere verzekeraars. Kom je al jaren niet meer bij de dokter, heb je geen aanhoudende gezondheidsklachten én heb je een aardige spaarrekening of buffer vanwaar je toch de kosten zou kunnen ophoesten? Dan is een budget zorgverzekering een prima keuze. Natuurlijk loop je een risico en neem je een gok, dus die moet niet ongefundeerd zijn. De kans dat je ziek wordt is altijd aanwezig, en misschien kom je dan bij een arts voor wie geen maximale vergoeding geldt. Hier moet je van tevoren rekening mee houden.

Goedkoopste Zorgverzekering 2016
 

En de nadelen?
Je krijgt minder keuzevrijheid. Sommige zorgverzekeraars sluiten ziekenhuizen uit, maar er zijn ook verzekeringen waarbij je helemaal geen keuzevrijheid krijgt. Kijk dus voordat je overgaat op een budget zorgverzekering naar het aantal ziekenhuizen waarbij je 'kosteloos' terecht kunt. Gevallen van 20/90 'kosteloze' ziekenhuizen zijn geen uitzondering. Check ook meteen of één van die 20 ziekenhuizen bij jou in de buurt zit. Stel dat de arts van jouw keuze in een ziekenhuis actief is waar je 25% van de behandeling zelf moet betalen, ga je dan voor een ander ziekenhuis of betaal je de extra kosten?

Wel of geen budget zorgverzekering afsluiten?
Een budget zorgverzekering is een prima keuze wanneer je goedkoop uit wil zijn en maandelijks een lage zorgpremie wil betalen. Maar zodra je een blessure oploopt of onverwachts in het ziekenhuis terecht komt moet je wel de kosten kunnen betalen. Maak zelf een weloverwogen keuze en laat ons weten waarom je wél of niét voor een budget zorgverzekering gaat.

> Ons aanbod zorgverzekeraars met extra CashCoins vind je hier!

   
Close
1,14% CashCoins
Ontvang 25% korting op jouw bestelling bij Wijnvoordeel
Code:25SBWV
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click