ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Wakker worden: de zomertijd gaat in!
26/03/2015

Zomertijd 2015

 

Dit is jouw wake-up call! De zomertijd 2015 gaat komende zondag 29 maart in, en als je dat vergeet ga je de zomer slaperig in. Maar wat betekent dat ook alweer? Gaat de klok nou achteruit of vooruit, en mogen we een uurtje langer of juist korter slapen?

Er zijn talloze ezelsbruggetjes: in het Engels zeggen ze 'Spring Forward, Fall Back', in het Nederlands gaat de klok vooruit in het voorjaar. We hebben het al verklapt: in de nacht van zaterdag op zondag worden de klokken om 2 uur een uur vooruit gezet, dus van 2 naar 3 uur.

Korter slapen, maar langer licht
Dat betekent dat het 's avonds langer licht is, maar schrik niet als je in 's morgens in het donker wakker wordt. Wanneer het hoogzomer is, is het 's ochtends ook licht. Sommige mensen zijn dankbaar dat de zomer 'officieel' is begonnen, anderen hebben heel veel moeite met dat uurtje minder slaap en moeten hun biologische klok even wakker schudden.

En nu die zomerse temperaturen nog...
Wij hopen in ieder geval dat met het ingaan van de zomertijd ook het zomerweer een boost krijgt. Volgens de weerkundigen ging de lente al op 1 maart van start en 21 maart was het op de kalender ook zo ver. Nu alleen nog op de thermometer...

Vier de zomertijd met een zomerse garderobe en shop de laatste lentecollecties bij Zalando en De Bijenkorf!

 

Zomertijd 2015

   
Door cokkie Corne op 27-03-2015 om 20:24:55
Ik kan niet wachten. . .mmmmmmmmm zomer !
Close
Tot 5,00% CashCoins
20% korting op al jouw Elemis favorieten
Code:20ELEMIS
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click