ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Guilty pleassure food: Arretjescake
22/06/2017

Iedereen heeft een guilty pleassure food. Wat is die van jou? Die van ons is absoluut arretjescake. Uiteraard zelfgemaakt en dat is helemaal niet zo moeilijk. Sterker nog, arretjes cake is binnen no-time gemaakt. Het moet wel in de koelkast opstijven, maar mocht je last minute visite ontvangen, dan heb je binen circa 2 uur iets lekkers voor bij de koffie.

Ons arretjescake recept
Voor ons arretjescake recept heb je 250 gram suiker, 50 gram cacao, 2 eieren, 250 gram Maria biscuits en 150 gram roomboter of margarine nodig. Veel hiervan heb je misschien al wel in huis, anders kan je het zo bestellen bij ah.nl of PLUS. Het recept is te maken zonder ei, maar eerlijk is eerlijk: de arretjescake is minder lekker.

Vet een cakeblik in met boter en verpak de bodem en zijkanten zover mogelijk met bakpapier. Verwarm de boter in een pannetje, breek de Maria biscuits in kleine stukjes en meng de suiker, cacao en eieren met elkaar. Voeg de gesmolten boter aan het ei-suiker-cacao mengsel en mix dit goed. Voeg als laatste de Maria biscuits toe. Je mengsel kan nu in de cakeblik en moet vervolgens circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Super makkelijk toch?

Varieer met arretjescake
Het leuke van arretjescake is dat je er lekker mee kan variëren. Zo maakten we voor Sinterklaas een arretjescake met pepernoten in plaats van Maria biscuits. Dit recept kan je hier teruglezen. Maar natuurlijk is het ook lekker om de cake met andere chocoladekoekjes te maken zoals Maltezers, M&M’s, Oreo óf maak witte chocolade arretjescake.

Voor de witte arretjescake heb je 400 gram witte chocolade, 200 gram speculaas, 200 gram slagroom, 150 gram suiker en 100 gram roomboter of margarine.  Doe de slagroom, suiker en boter in een kom en verwarm dit kort. Meng het vervolgens goed en voeg daarna de witte chocolade toe. Als het mengsel helemaal gesmolten is, voeg je de licht verkruimelde speculaas toe. Je kan in plaats van speculaas ook Bastogne of Oreo gebruiken.

Heb je ook zo’n trek in arretjescake gekregen? Bestel dan direct de benodigdheden. Of wil je jouw guilty food pleassure met ons delen? Laat dan een reactie achter onder deze post. Eet smakelijk alvast.

   
Door Teddy Platteel zuydendorp op 13-02-2018 om 15:21:38
heerlijk hebben we uitgeprobeerd en hij was erg lekker, ligt wel zwaar op je maag, maar dan snoep je ook minder.
Door christina Verschoor op 24-06-2017 om 17:26:08
Iets heel anders. Maar gekookte chocolade pudding van john moir. Wanneer die afgekoeld plak nemen en dan gele vla erover jammie.
Close
5,00 CashCoins
Terug in de keuken met HelloFresh: ontvang tot €90 korting
Code:HELLONL90
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click