ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Het Grote Voorjaarsschoonmaak schema
02/03/2015

Grote Voorjaarsschoonmaak

Vroeger was de Voorjaarsschoonmaak een jaarlijkse happening waarbij alle meubels en planten buiten werden gezet om het huis grondig schoon te kunnen maken. Begint het al te kriebelen? Het Grote Voorjaarsschoonmaak Schema!

Ben jij ook toe aan zo'n after-winter-schoonmaak-sessie? Gebruik dan onderstaand schema en de bijbehorende tips om je huis weer voorjaarsproof te maken. Belangrijkste tip? Werk van boven naar beneden. Zolder eerst, woonkamer als laatst!

De slaapkamer
In de slaapkamer zorgt de hoeveelheid kleding vaak voor stof. Sorteer je kleding op Winter/Zomer/Wegbrengen/Weggooien en ruim zoveel mogelijk op. Sop de kledingkast uit en leg alle zomerkleding vooraan. Ga met een ragebol langs muren, hoeken en het plafond, lap de ramen, neem de deuren af en maak de kamer schoon met vochtige microvezeldoekjes. Vergeet de stopcontacten, plinten, lampen en andere kleine dingetjes schoon te maken! Stofzuig en dweil de vloer.

Grote Voorjaarsschoonmaak

De badkamer
Haal het badmeubel leeg en gooi lege verpakkingen en dingen die je niet meer gebruikt direct weg. Doe daarna je 'gewone' rondje door de badkamer. Veel last van kalk of schimmel? Probeer dan eens Antikal Kalkreiniger of WC Eend toiletreiniger ontkalker. Je wasmachine en vaatwasser kaat je draaien op een scheutje Natuurazijn.

De voorraadkast
Het is weer tijd om te sorteren: houden, weggooien, weggeven. Alles wat over de datum is, gooi je direct weg. Alles wat nog goed is, maar je zelf niet gebruikt, geef je weg (oma/buurvrouw/voedselbank?). Sop de planken, zuig de kast en berg alles op volgens een handig systeem. Zet pasta en pastasauzen bijvoorbeeld bij elkaar, drinken op 1 plank of in een rekje, etc. Heb je van een bepaald product erg veel in huis, zet dan de pakken die het eerst op moeten vooraan.

De keuken
Naast de wekelijkse schoonmaakronde neem je nu ook de afzuigkap af, maak je de magnetron/oven schoon en ga je extra over de tegeltjes, spoelbak, aanrecht en fornuis heen. Is je keuken schoon dan kun je voortaan het systeem "één kastje per keer" hanteren. Zo blijft je keuken met weinig moeite mooi schoon.


Grote Voorjaarsschoonmaak

Het toilet
Trek je handschoenen aan, het is tijd voor het toilet! Leeg de afvalemmer en doe er een nieuwe afvalzak in. Giet sanitair reiniger in de toiletpot, maak de binnenkant van de pot schoon met de toiletborstel en laat het reinigingsmiddel inwerken. Maak de spiegel schoon en wrijf 'm droog met toiletpapier. Maak de wastafel en kraan schoon, dan de omgeving van hoog naar laag. Borstel de pot nog een keer en spoel de borstel schoon. Reinig het deksel, de bril aan de boven-, onder- en buitenzijde en de bovenkant van de toiletpot. Maak de vloer schoon en zet de afvalemmer terug.

De woonkamer en hal
In de woonkamer maak je alles schoon door met de klok mee te werken. Begin ergens en maak alles dat je op je weg tegenkomt schoon met een vochtig doekje. Na afloop stofzuigen en dweilen. Vitrage kan in de wasmachine, grote gordijnen breng je misschien liever naar de stomerij. En heb je meubels die met een speciaal middel behandeld moeten worden, doe dit dan nu!

   
Door ella Chyla-Loose op 02-03-2015 om 18:45:27
en van boven naar beneden werken
Close
Tot 2,00% CashCoins
Kortingscode van 2% korting bij Besteonderdelen.nl
Code:WGNL02
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click