ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Opruimen doe je zo
31/07/2017

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Toch is het voor je het weet weer een zooitje. Misschien heb je kinderen die de boel helemaal overhoop trekken of alles achter hun kont laten slingeren. Of puilen je kasten uit van alle spullen die erin zitten. Tijd om daar wat aan te doen. Zie je ook als een berg op tegen het opruimen? Met onze tips sla jij je er zo doorheen en we geven je tips om in het vervolg een rommeltje te voorkomen.

1. Sorteer
Om snel op te ruimen raden we je aan 3 categorieën te maken: blijven, twijfel en weg. Als je bezig bent met je kast op te ruimen, creëer je 3 stapels. Vraag jezelf af tijdens het creëren van deze stapels wanneer je het product voor het laatst gebruikt hebt. Is het antwoord "langer dan een jaar geleden"? Dan is het een goede kandidaat voor de weg-stapel

Zodra je blijven-stapel weer in de kast ligt en de weg-stapel in de container belandt is, is het tijd om de twijfel-stapel nog eens door te lopen. Vraag jezelf nog eens af of je het in de toekomst nog denkt te gaan gebruiken. 

2. Denk in projecten
Het is eigenlijk niet te doen om in 1 dag je huis helemaal grondig op te ruimen. Maak daarom projecten. Start bijvoorbeeld met de huiskamer, ga vervolgens door naar de keuken en ruim zo kamer voor kamer op.

3. Doe het samen
Er zijn maar weinig mensen die opruimen leuk vinden, daarom wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf wezen. Ga daarom samen opruimen zodat je sneller klaar bent.

4. Verwen jezelf met een beloning
Voor al dat harde werk heb je best wel wat verdiend. Tijd voor iets leuks, dus ga lekker een ijsje halen bij de ijsboer. Zo kan je het opruimen ook even loslaten en de volgende keer weer vol goede moed starten.

5. Netjes houden
Hoewel je haast zou zeggen is dat het menselijk is om er een rommeltje van te maken, is het toch echt mogelijk je huis helemaal netjes te houden. Dat betekent inclusief opgeruimde kasten. Dit bereik je door ervoor te zorgen dat het duidelijk is waar iets moet komen te staan/liggen. Maak in de kasten bakken en noteer hierop de inhoudt. Zo zal je voortaan spullen sneller kunnen vinden en weten waar je het terug moet leggen. Kom je opbergruimte te kort? Schaf dan een nieuwe kast aan zodat je alles netjes kan opbergen. 

6. Doe mini projecten
Mocht je het idee hebben dat sommige kasten of kamers toch weer een beetje een rommeltje worden? Wees er dan op tijd bij en ga direct opruimen. Zo voorkom je dat het uit de hand loopt.

 

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Blokker 1,88% CashCoins

Blokker

Huishoud, speelgoed, tuinmeubilair en luxe producten koop je met korting bij Blokker.

Naar de actie
Door Wilma Eckhardt op 04-08-2017 om 16:12:45
Als ik een week weinig tijd heb maar ik wil mijn huiskamer toch heel !!! grondig doen verdeel mijn kamer in 4 vakken ma. deel 1 .di deel 2 .wo deel 3 en do 4 en vr voor de kleine dingen die zijn blijven liggen zo verdeel ik het dan maar zo blijft de rest van het werk ook niet liggen.
Close
2,63% CashCoins
Bespaar €15,- op je favoriete schoenen bij Vamos Schoenen
Code:HEG1
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click