ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Overheerlijke recepten met pepernoten!
15/11/2016

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Hoera, de Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Naast dat het een feest is waarin we elkaar verrassen met cadeaus, surprises en gedichten is het ook een moment om gezellig met elkaar te zijn onder genot van heerlijk eten en drinken. Wat is er nou leuker dan recepten met een echt Sinterklaas thema? Daarom hebben wij leuke en vooral lekkere recepten met pepernoten voor je klaarstaan.

Tiramisu
Voor iedereen die geen genoeg van pepernoten kan krijgen tijdens Sinterklaas is dit hét perfecte toetje: Pepernoten tiramisu. Wat heb je nodig voor 4 personen? 100 ml mascarpone, 20 gram suiker, 100 ml vanillevla, 100 ml kwark, 100 ml sterke (koude) koffie, 25 ml Tia Maria (optioneel), pure chocolade, cacao en minstens 100 pepernoten.

Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is roer je de kwark en vla erdoor. Meng de afgekoelde koffie met Tia Maria. Doop de helft van de pepernootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen. Verdeel de pepernootjes over vier glaasjes. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot het mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.

Arretjescake
Voor wie arretjescake nog niet kent zal dit een hele openbaring zijn. Arretjescake is namelijk verschrikkelijk lekker! Normaal gesproken maak je arretjescake met Maria Biscuits, maar speciaal voor Sinterklaas maken we dit keer een pepernoten variant. Wat heb je nodig? 200 gram pepernoten, 150 gram roomboter, 150 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacaopoeder, 2 eieren.

Smelt de roomboter en margarine samen in 1 pannetje. Klop de eieren luchtig en voeg hier de cacaopoeder en suiker aan toe. Doe de pepernoten in een plasticzak en sla ze een beetje kapot door middel van een deegroller. Zodra de boter gesmolten is voeg je dit aan het eimengsel toe. Roer het goed door elkaar en voeg als laatste de kapotgeslagen pepernoten toe. Vul een cakevorm met het arretjescake mengsel en laat dit zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Pepernoten-cheesecake
Cheesecake is misschien wel de meest populaire taart van het moment. Het is overkomen waaien vanuit Amerika maar ook hier een enorm succes. Het leukste van cheesecakes is dat je er ontzettend veel mee kan variëren, zo ook met pepernoten. Wat heb je hiervoor nodig? 400 gram monchou, 200 gram pepernoten, 70 gram roomboter, 1 theelepel koekkruiden, 100 gram basterdsuiker en 2 eieren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de pepernoten fijn in een keukenmachine of sla ze tot kruimels met een deegroller (houd nog circa 20 pepernoten over om later mee te garneren). Meng de boter en de fijngemalen pepernoten en bekleed hiermee de bodem van een ingevette springvorm. Druk met de achterkant van de lepel het mengsel goed aan en zet het vervolgens even aan de kant. Meng de monchou met de koekkruiden, eieren en suiker. Wanneer dit goed gemengd is verdeel je het mengsel over de pepernotenbodem. Garneer te bovenkant met wat pepernoten en druk ze heel iets in het mengsel. Vervolgens zet je de taart voor circa 40 minuten in de oven. Laat de cheesecake nog even afkoelen en om vervolgens helemaal koud te worden in de koelkast. 

   
Close
1,25% CashCoins
Profiteer van 5% korting op dierentuinen bij Tiqets
Code:5OFFZOO
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click