ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Tips om gezond af te vallen
06/01/2015

Het nieuwe jaar staat vaak in het teken van gezonder leven en vaak ook afvallen. Naast weinig bewegen en sporten is voeding één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Om op een gezonde manier af te vallen is het belangrijk om slimmer te gaan eten en niet om te stoppen met eten of te weinig te gaan eten.

Wij geven je hier de beste tips om op een gezonde manier af te vallen!

1. Sla nooit je ontbijt over
Als je elke ochtend een goed ontbijt eet, merk je dat je op de dag zelf veel minder trek hebt en dus ook minder gaat snoepen en snacken. Zorg ervoor dat er genoeg vezels in je ontbijt zitten. Eet bijvoorbeeld havermout met rozijnen, appel en kaneel. Wil je toch graag brood eten? Eet dan volkoren brood met bijvoorbeeld magere kipfilet en hummus.

2. Drink veel water

Zorg er voor dat je twee liter water op een dag drinkt. Het vermindert je hongergevoel, het voert afvalstoffen snel af en is vaak ook heel goed voor je huid als je bijvoorbeeld last hebt van puistjes. Om er een beetje een smaakje aan te geven kan je er bijvoorbeeld wat limoen, citroen of munt in doen. Gezond en lekker!

3. Eet minder suiker

Geen suiker eten is onmogelijk en ook helemaal niet nodig. Minder suiker eten is makkelijker en helpt erg goed bij het afvallen. Drink water in plaats van frisdrank en haal geen snoep in huis. Ook kan je heel goed biologische honing gebruiken als suikervervanger door bijvoorbeeld de yoghurt.

4. Koop alleen gezonde producten

Dit klinkt heel logisch en dat is het eigenlijk ook. Wat je niet hebt, kan je ook niet eten. Zorg dat je geen trek hebt als je boodschappen gaat doen en haal geen ongezonde snacks in huis. Zorg er dan ook voor dat degene waarmee je samenwoont dit ook niet in huis haalt!

5. Beloon jezelf

Heb je een week gezond gegeten? Beloon jezelf met wat leuks! Het is niet heel slim om dan gelijk een vette hap te gaan eten, maar ga bijvoorbeeld een dagje winkelen of met een vriend of vriendin naar de bioscoop. Op deze manier ben je veel meer gemotiveerd om door te gaan!

6. Zoek afleiding

Als je bewust bezig bent met gezond eten, kan je vaak ook alleen nog maar daar aan denken. Om hier minder mee bezig te zijn, is het verstanding om afleiding te zoeken. Ga sporten, strijken, in de tuin werken, hardlopen of een stuk wandelen. Door al deze beweging, ben je gelijk al bezig met het volgende punt: Beweeg meer!

7. Beweeg meer

Afvallen is niet alleen een kwestie van minder of gezonder eten. Bewegen is ontzettend belangrijk als je gezond wilt afvallen. Door te bewegen verbrand je veel sneller calorieën, zit je beter in je vel en ben je minder bezig met eten. Een win-win-win situatie dus!


8. Geniet bewust van je maaltijd

Neem de tijd voor je maaltijd en eet deze bijvoorbeeld niet tijdens het tv kijken. Eet langzaam en geniet van elke hap. Op deze manier eet je ook minder snel te veel, omdat je eerder een vol gevoel hebt.

Dit waren onze beste tips om gezond af te vallen! Kijk voor meer inspiratie en leuke webshops ook eens op onze Mooi & Gezond pagina.

 

Heb jij zelf nog goede tips om op een gezonde manier af te vallen? Laat het ons weten in de comments.

Veel succes!

 

   
Close
1,75% CashCoins
Flashsale bij TOM TAILOR: 20% korting op alles
Code:FLASH20
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click