ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Dit wordt de leukste Pakjesavond ooit!
02/12/2015

Vergeet kerst en Oud & Nieuw, Pakjesavond is de leukste avond van het jaar! De spanning onder kinderen, de buurman die stiekem luid op de deur bonst en een keuken die heerlijk naar speculaaskruiden ruikt. Om de avond gezellig te laten verlopen is het handig om je goed voor te bereiden. Voor jong, oud en grote groepen hebben we de leukste en handigste tips verzameld!

Sinterklaas pakjesavond

Iets om te snoepen...
December is de maand van het gezellige eten. Met kerst is dat het zes-gangen diner, met Sinterklaas gaat het om kruidnoten, marsepein en chocoladeletters. Maar afgelopen weken hebben we al gemerkt dat bijvoorbeeld de chocoladekruidnoten, de yoghurtkruidnoten en zelfs de grote zakken strooigoed als sneeuw voor de zon uit de winkels verdwijnen. Geen goed idee om last-minute nog te moeten scoren dus. Bestel online via ah.nl (daar hebben ze alle varianten nog wel!) of maak je eigen kruidnoten (bijvoorbeeld suiker- of glutenvrij). Van pepernotenvla tot speculaassoesjes en van Sint Nicolaas schuimpjes tot marsepeinen aardappeltjes. Mjam!

Het programma voor kleine kinderen
Al sinds de intocht stuiteren ze om je heen. 'Mama mogen we vanavond onze schoen zetten?' 'Mama mag ik een handje pepernoten?' Vooral op 5 december loopt de spanning natuurlijk hoog op. Als je alle cadeautjes hebt ingepakt en verstopt heb je tijd om leuke activiteiten in het Sinterklaas-thema ondernemen. Bak bijvoorbeeld samen kruidnoten, verzin een parcours door het bos of in de stad waarmee ze een 'Pieten Diploma' verdienen of eet een Sinterklaas-lunch compleet met speculaas op brood en chocomel.

Sinterklaas pakjesavond

Tips voor iets oudere kinderen
Zijn ze er inmiddels achter? Dan kan Pakjesavond alsnog een heel gezellig feest zijn, ook zonder surprises. Verstop bijvoorbeeld de cadeautjes op pakjesavond en laat de kinderen via foto’s of een speurtocht-op-rijm de cadeautjes zoeken. Of maak van Sinterklaas ook een feest van geven; laat je kinderen een stuk speelgoed uitzoeken wat weggegeven wordt aan kinderen die maar weinig hebben.

Pakjesavond met grote groepen
Hoe hou je Sinterklaasavond leuk als je vijftien gedichten en dito surprises uit moet pakken? Met een Sinterklaasspel! Het kost misschien alsnog wel wat voorbereiding, maar het zorgt gegarandeerd voor een leuke avond. Doe bijvoorbeeld het dobbelspel, en koop kleine cadeautjes. Verder heb je alleen dobbelstenen en een (kook)wekker nodig. Er wordt met de dobbelsteen gegooid en de bijbehorende opdrachten worden uitgevoerd:

  1. Iedereen schuift één plek naar rechts en laat het cadeautje liggen
  2. Pak een cadeau bij iemand weg
  3. Ruil een cadeau
  4. Geef je grootste cadeau weg aan degene met de minste cadeaus
  5. Stel een cadeau veilig (deze is nu definitief van jou)
  6. Je krijgt een cadeau van degene met de meeste cadeaus

Als jullie surprises doen is het handig om twee surprises tegelijkertijd uit te pakken en om-en-om het gedicht voor te lezen. Degene die net een surprise heeft gehad mag er eentje uitkiezen voor de volgende.


Wat ga jij doen met Pakjesavond? Fijne Sinterklaas!

   
Door Marianne De Min Burggraaf op 04-12-2015 om 22:18:01
Net al gevierd gewoon gezellig ouderwets warme chocomel sinterklaas liedjes pepernoten en banketstaaf er bij en de buurman heeft gebonkt heerlijk avondje weer
Close
1,75% CashCoins
Flashsale bij TOM TAILOR: 20% korting op alles
Code:FLASH20
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click