ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 1,25
Help
Zo maak je de lekkerste koffie
15/06/2017

Met een bak koffie start onze dag altijd goed. Wij vinden de lekkerste koffie toch die van een echte barista, maar om nu altijd maar koffie buiten de deur te gaan halen wordt een beetje te veel van het goede. Hoe kan je zelf koffie maken als een barista? Dat doe je met de onderstaande tips.

Wat is een timmerman zonder hamer…
Zonder gereedschap kan je natuurlijk geen koffie maken. Je hebt dus een koffiemachine nodig. Het begint allemaal met de machine en de hoeveelheid tijd je aan je koffie wilt besteden. Neem bijvoorbeeld een Krups Nespresso machine. Hiermee kan je alle koffiespecialiteiten maken met slechts 1 druk op de knop. Het enige wat jij hoeft te doen is het cupje in de machine te stoppen.

Wil je wat meer aandacht en tijd aan je koffie besteden? Wat dacht je van een volautomatische espresso machine? Een machine als deze maalt de bonen vers. Je koffie is dus net zo vers als die van een barista. De machines zijn wel een stuk duurder, maar neem bijvoorbeeld een De’Longhi of Krups apparaat is absoluut betaalbaar. Je zet ook hier met 1 druk op de knop een heerlijke espresso of zwarte koffie.

Heb je liever een cappuccino en latte macchiato? Zorg er dan voor dat je een apparaat neemt met een melk stoompijpje of nog luxer: een melkreservoir. Met een melkreservoir zet het apparaat de volledige koffiespecialiteit voor je zonder dat je iets hoeft te doen. Met een stoompijpje zal je de melk zelf moeten opschuimen. Je kan het jezelf ook makkelijker maken en melkopschuimer kopen.

> Vergeet niet te besparen op de aanschaf van je nieuwe koffiemachine en bestel deze met cashback bij bijvoorbeeld Coolblue.

Bepaal de smaak
Je bepaalt de smaak met de ingrediënten. Je zal misschien denken: ik koop gewoon cupjes of zomaar een zak koffiebonen. Hier zit dus echt nog verschil in. Wat betreft cupjes moet je zeker bij koffiespecialiteiten goed kijken naar de toevoeging van suiker. Denk je bijvoorbeeld lekker aan je cappuccino te beginnen, dit de melk vol zoetstof. Dat wil je niet en daarom is het slim goed te kijken wat je in huis haalt. Daarnaast zijn er voor zwarte koffie veel verschillende sterktes en aroma’s. Het blijft een kwestie van smaak, dus onze tip: koop een starterspakket en ontdek wat je favoriet is.

Indien je een volautomatische espresso machine hebt aangeschaft, zal je koffiebonen moeten gebruiken. Er is heel veel keuze op het gebied van koffiebonen. Om hierin de perfecte smaak te vinden, kan je ook hier proefpakketten bestellen.

> Direct cups of bonen bestellen? Bestel voordelig bij Koffievoordeel. 

   
Close
0,50 CashCoins
€2 korting op accessoires bij VignetBestellen.nl
Code:TRDAFBL
ONTVANG 0,50% CASHCOINS bol.com
visit register click click