ONTVANG TOT 1,50% CASHCOINS Expedia.nl
Win voor jezelf de laagste autopremie
05/11/2019

autoverzekering

De autoverzekering is voor veel mensen een hoge kostenpost. Dan is het natuurlijk extra fijn als je de kosten zo laag mogelijk kunt houden. Gelukkig kun je op veel manieren besparen op deze verzekering. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Kies de juiste dekking
Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen, namelijk een WA-, beperkt casco- en de allriskverzekering. In Nederland moet elke auto minimaal WA-verzekerd zijn. Je hebt lang niet altijd de meest uitgebreide dekking nodig. Het is verstandig om bij het kiezen van de dekking naar de leeftijd en de waarde van de auto te kijken. Als je auto 10 jaar of ouder is, dan is een WA-verzekering voldoende. Voor een auto tussen de 6 en 10 jaar, is een beperkt-cascoverzekering het meest passend. Voor een auto jonger dan 6 jaar, is het raadzaam om een allriskverzekering te nemen. Daarnaast weegt ook mee of je een financiële buffer hebt om schades te betalen.

Betaal de premie in één keer
De meeste mensen kiezen ervoor om de premie van de verzekering in maandelijkse termijnen te betalen in plaats van in één keer. Dat is begrijpelijk, want op deze manier ben je niet in één keer een klap geld kwijt. Toch kan het lonen om de verzekering in één keer te betalen. Op deze manier ben je vaak tot 2 procent goedkoper uit. Als je voldoende spaargeld achter de hand hebt, is dit dus een aantrekkelijke optie.

Kies een hoger eigen risico en betaal kleine schades zelf
Als je wat spaargeld achter de hand hebt, dan is het verstandig om een zo hoog mogelijk eigen risico te kiezen. Hierdoor wordt de premie van de verzekering lager. Het eigen risico varieert meestal tussen € 0 en € 750. Daarnaast is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Bij het claimen van schade kan het zo zijn dat je jouw no-claimkorting verliest. Hierdoor stijgt de premie. Daarom is het voordeliger om een kleine schade zelf te betalen.

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent
Het is mogelijk om de verzekering voor de auto uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een rechtsbijstandverzekering, inzittendenverzekering of een accessoiresverzekering. Het is wel verstandig om te controleren of je hiermee niet dubbel verzekerd bent. Veel mensen denken dat ze voor de inzittenden een speciale verzekering moeten afsluiten, maar deze dekking zit al standaard in jouw WA-dekking. Alleen de bestuurder van de auto valt hier niet onder.

Vergelijk verschillende verzekeringen
Tot slot is het verstandig om regelmatig verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. In Nederland heb je misschien wel 50 verschillende verzekeringen voor de auto. De verzekeraars hebben allemaal verschillende polisvoorwaarden, verschillende dienstverlening én andere premies. Door de autoverzekering goed te vergelijken, weet je zeker dat je bij de aanbieder terechtkomt die het beste bij jouw wensen past én het goedkoopste is.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
PriceWise Autoverzekering 9,38 CashCoins

PriceWise Autoverzekering

Vergelijk de prijzen van jouw autoverzekering bij PriceWise Autoverzekering

Naar de actie
ONTVANG TOT 1,50% CASHCOINS Expedia.nl
visit register click click